MENIU

Atenționare MAE. Ce trebuie să știe românii care călătoresc în Austria și Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Austria și Ungaria că, din cauza incidentelor petrecute în ultimele zile la granițele celor două state pe fondul crizei migranților, frontiera sârbo-ungară a fost închisă, iar autoritățile austriece au introdus controale la granița cu Ungaria, se precizează într-un comunicat de presă, transmis de MAE.

Controalele la frontiera Austriei cu Ungaria au fost introduse la punctele de trecere a frontierei de la Hegyeshalom şi Kophaz.

Având în vedere faptul că zilnic apar noi evoluţii la frontiera dintre cele două state, precum suspendarea unor curse feroviare sau blocaje ale traficului rutier, durata de călătorie poate fi afectată. Pe cale de consecinţă și ținând cont de faptul că situaţia se poate schimba rapid, se recomandă cetăţenilor români să se documenteze asupra condiţiilor actuale de călătorie şi a circulaţiei pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Austria, consultând paginile dedicate de Internet, astfel: administraţia drumurilor - www.asfinag.at, poliţia austriacă - www.polizei.at şi căile ferate austriece - www.öbb.at.

De asemenea, cetățenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Ungaria trebuie să știe că, începând cu data de 15 septembrie 2015, poliţia ungară a închis punctul de control trecere a frontierei terestre (PCTF) cu Republica Serbia, din dreptul localităţii ungare Roszke, iar începând cu data de 16 septembrie 2015 a fost suspendată activitatea în punctul de control trecere al frontierei de la Asotthalom. Pentru tranzitarea frontierei ungaro-sârbe, poliţia recomandă utilizarea PCTF Tompa, menţionându-se faptul că acesta funcţionează zilnic în intervalul orar 07:00 - 19:00.