MENIU

Atenție maximă în zilele următoare! Mai multe furtuni magnetice puternice vor afectă Pământul!

Furtunile magnetice nu numai că afectează performanțele echipamentelor, a radiocomunicațiilor și perturbă sistemele de radionavigație, dar pun în pericol și oamenii. Mai exact, furtunile magnetice pot afecta fluxul sanguin, în special în capilare, tensiunea arterială și stimulează adrenalina.

Tinerii sunt mai rezistenți la aceste fenomene, dar persoanele care sunt mai în vârstă pot avea probleme de sănătate. Mai multe informații despre aceste furtuni magnetice găsiți pe site-ul Space Weather Prediction Center, dar și pe siteul spaceweatherlive.com. 

În pofida faptului că, pe toata durata lunii iulie, activitatea Soarelui se va menține la un nivel minim, zilele de 13 si 14 iulie prezintă unele anomalii, astfel că persoanele meteosensibile trebuie să dea dovadă de prudență.

Furtunile geomagnetice se întâmplă atunci când câmpul magnetic al Pământului este deranjat de vânturile solide sau ejecțiile de masa coronală, care arunca câmpuri magnetice puternice de la soare.

De la bun început trebuie precizat că, în prima decadă, nivelul furtunilor magnetice nu va trece de 2 grade. Spre mijlocul lunii însă, sunt posibile astfel de fenomene care vor atinge 4-5 grade. 

În aceste zile, persoanelor meteosensibile li se recomandă să stea mai mult acasă, să consume cât mai puțin alcool, să evite țigările, șofatul și să includă în alimentația zilnică mai multe fructe și legume, arata antenasatelor. 

În a doua parte a intervalului, pot aparea mici deviații ale câmpului magnetic care nu vor influența starea de sănătate a oamenilor, informează caplimpede.ro.