MENIU

Atenție! A apărut medicamentul împotriva orbirii. Află cât de benefic este și cât costă

Puterile incredibile ale persoanelor cu ochi căprui

Pacienții cu defecte ale retinei vor putea apela la o terapie cu un preţ colosal. Află ce sumă fabuloasă trebuie să plătești pentru ca vederea să revină într-un stadiu normal.

Inventatorii acestui medicament revoluționar susțin că leacul uimitor, care poate vindeca o gravă formă de orbire, va fi unul dintre cele mai scumpe vândute vreodată. Luxturna se injectează direct în ochi, la rădăcina defectului vizual, înlocuind gena neconformă din retină. De asemenea, este o terapie genetică inovatoare, diferită de tot ce a fost până acum. Corpul va avea posibilitatea să se ”repare” singur, înlăturând ADN-ul cu probleme.

Aceasta este prima terapie genetică aprobată în SUA și a primit avizul în decembrie, de la Administraţia Federală a Medicamentelor.

Compania care a produs tratamentul a afirmat că prețul s-ar învârti în jurul sumei de 1 milion de dolari, doar că l-au mai scăzut puțin, ajungând la 850.000 dolari pentru ambii ochi.

Potrivit doctorulzilei.ro, medicamentul care vindecă orbirea a fost aprobat momentan în SUA, dar este așteptat și în Europa.