MENIU

ATACUL ARMAT din Belgrad a durat doar 2 minute! MOTIVUL BIZAR pentru care adolescentul de 13 ani și-a UCIS colegii

Masacru Belgia - imagine de arhivă

Ies la iveală noi detalii despre atacul armat de la școala din Belgrad. Măcelul provocat de tânărul de 13 ani a durat doar 120 de secunde, potrivit anchetatorilor. Au fost trase 57 de focuri de armă, 16 persoane au fost împușcate, iar opt elevi și paznicul școlii și-au pierdut viața. La domiciliul agresorului s-a constatat că masacrul fusese plănuit în amănunt. Băiatul avea o listă cu 16 copii pe care dorea să îi ucidă. Motivul actului criminal ar fi că cei de pe listă se descurcau mai bine decât el la școală. 

Anchetatorii spun că băiatul avea un plan bine pus la punct de mai bine de o lună. A mers la școală cu un rucsac în care se aflau două pistoale și 4 cocktail-uri Molotov furate din seiful tatălui. Copil dobândise abilități de tragere din poligon, acolo unde era dus deseori de tatăl său. În nu mai puțin de 120 de secunde a împușcat 14 copii, un gardian și un profesor. Unul dintre motivele masacrului ar mai fi că nu dorea ca ceilalți elevi să iasă în evidență.

În prezent, băiatul este internat într-o clinică de psihiatrie. În fața anchetatorilor a mai declarat și că îi pare rău că nu i-a ucis pe toți cei de pe listă. Tatăl agresorului a fost arestat preventiv.

La mai puțin de 48 de ore de la primul atac, un alt tânăr de 21 de ani a ucis opt oameni şi a rănit 14. Președintele Serbiei, Aleksander Vucic, a anunțat o dezarmare masivă a populației.

"Le vom lua cetățenilor armele de foc. Cei care dețin ilegal arme vor fi amendați, iar suma va fi dublă. Vom vedea cum veți mai obține atunci arme, pentru că cele folosite în masacru au fost obținute ilegal", a declarat ALEKSANDER VUCIC, președintele Serbiei.