MENIU

Atac terorist în Pakistan soldat cu cel puțin 22 de morți și zeci de răniți

Cel puțin 22 persoane, printre care o femeie și doi copii, au murit și mai multe zeci au fost rănite vineri dimineață într-o explozie care viza intrarea femeilor dintr-o moschee șiită din orașul Parachinar, Pakistan, situat într-o zonă izolată de lângă granița cu Afganistanul. Explozia face parte dintr-o serie de atacuri ce au avut loc de la începutul acestui an și nu a fost încă revendicată.

Sajid Hussain, un parlamentar pakistanez din Parachinar, a declarat că numărul victimelor a ajuns la 22 morți și circa 70 de răniți. Sajid a declarat că explozia a fost precedată de focuri de armă și îl descrie ca pe un atac sinucigaș, care a vizat o zonă aglomerată din apropierea unui bazar.

Prim-ministrul Nawaz Sharif condamnă actul sângeros și declară că guvernul va face eforturi de a ”elimina amenințarea teroristă”, citează Reuters.

S-a raportat că bomba a fost pusă într-un vehicul. Potrivit administrației politice, toți răniții au fost transportați către spitalele din apropiere, unde s-a declarat stare de urgență și se face apel la donatorii de sânge.

Pe de altă parte, elicoptere ale armatei pakistaneze au fost masate în orașul lovit de bombă, pentru a salva răniții, informează publicația Daily Pakistan.

Evenimentele recente au spulberat speranțele că Pakistanul va reuși să ajungă la o stabilitate și să combată acțiunile militanților talibani și ai grupării ISIS.

Luna trecută, s-au înregistrat mai mult de 80 de morți și zeci de răniți într-un atac din apropierea unui templu sufit din sudul țării, iar pe 21 ianuarie, 21 de oameni și-au pierdut viața în urma altei explozii dintr-o piață din Parachinar. Ambele au fost revendicate de militanții ISIS.