MENIU

Atac teribil în Afganistan. Cel puțin 12 copii au fost uciși de forțele guvernamentale

12 copii au fost uciși într-un raid aerian

12 copii au murit și mai mulți au fost răniți într-un raid aerian asupra unei moschei din nordul Afganistanului unde se presupunea că se ascund talibani.

Atacul, comis în provincia Takhar, a avut loc în contextul în care, cu câteva ore înainte, talibanii omorâseră peste 40 de membri ai forţelor de securitate, a anunțat consilierul provincial Mohammad Azam Afzali.

Moscheea a fost bombardată după ce armata primise informații că în clădire se ascundeau mai mulți talibani. În realitate însă, aceștia plecaseră deja, a subliniat oficialul afgan.

În ultimele săptămâni, peste 100 de civili au fost uciși în sudul țării în confruntările dintre talibani și forțele guvernamentale. Violențele continuă în ciuda negocierilor de pace începute, luna trecută, în Qatar, notează Agerpres. 

Conflictul intern din Afganistan a fost declanșat la finalul anului 2001, după ce talibanii au fost înlăturați de la putere de forțele americane. Din cauza violențelor, zeci de mii de civili au fost nevoiți să-și părăsească locuințele. 

 

Mai multe articole despre:
afganistan raid aerian copii morti talibani