MENIU

Atac sângeros într-un hotel de lux din Mali. Cel puțin cinci persoane au fost ucise

Persoane înarmate au ucis luni cinci cetățeni străini aflați într-o stațiune de lux din Mali, iar un al șaselea este dat dispărut. Stațiunea, aflată în apropierea capitalei Bamako, este populară în special printre expatriații occidentali, au declarat autoritățile luni.

Atacatorii au luat cu asalt hotelul duminică după-amiază și au tras asupra celor cazați. Forțele de securitate desfășurate în încercarea de a-i elibera pe cei răpiți au deschis focul împotriva atacatorilor.

Mass media britanice relatează că luptele au durat pe tot parcursul nopții. 

Una dintre victimele atacului este un militar portughez care se afla într-o misiune de antrenament a Uniunii Europene (UE), au confirmat oficiali ai Armatei portugheze și șeful pe probleme externe a UE, Federica Mogherini, citați de Reuters, iar încă un militar al armatei din Mali și-a pierdut viața. 

Ministerul de Securitate al statului Mali a identificat o altă victimă ca având dublă naționalitate franceză-gaboneză. O a patra victimă este un cetățean camerunez, iar a cincea nu a fost încă identificată.

Ministerul de Externe al Franței a confirmat că persoana dispărută este cetățean francez. Deși atacatorii au reușit să lanseze un atac mortal, forțele de securitate sprijinite de trupele franceze și trupe ONU au reușit să salveze 36 de rezidenți, printre care 13 cetățeni francezi.

Ministrul Securității, Salif Traore, a declarat, luni, pentru Radio France International că „cinci teroriști au fost uciși” în operațiuni care au continuat pe tot parcursul nopții.

„A fost fără îndoială un atac terorist”, a declarat acesta postului de radio.