MENIU

Atac șocant dinspre Rusia, la adresa procuroarei care instrumentează dosarul Dragnea

Agenția Sputnik, portavocea mediatică a guvernului de la Moscova, publică un articol în care o atacă dur pe Alexandra Lăncrănjan, procuroarea care a instrumentat dosarul lui Liviu Dragnea.

Sputnik începe cu o serie de observații privind felul în care arată procurarea. ”O tânără de 32 de ani arată puțin dezamăgitor, cel puțin în comparație cu șefa ei, Laura Kovesi, care, la peste 40 de ani, se prezintă într-o formă de invidiat”, scrie Sputnik.

Site-ul rusesc continuă apoi cu cea mai importantă acuzație, aceea că într-o fotografie prezentată de Antena 3, Lăncrănjan apare alături de Raluca Prună, Chirtina Gușet, Sabina Fati și Andreea Pora.

”Cu alte cuvinte, anturajul procuroarei care se ocupă de ancheta noului dosar în care este implicat Dragnea este format din militanți anti-Dragnea!”, scrie Sputnik. 

Avertisment dinspre Rusia: ”În câteva ore s-ar putea schimba soarta lui Dragnea și a PSD” 

Soros apare și el în articolul publicației ruse. ”Publicația "Lumea Justiției" menționează că Alexandra Lăncrănjan este totodată "președinta ONG-ului Lider just și bună amică cu toți ONG-iștii finanțați de entitățile miliardarului George Soros”, scrie Sputnik.

Nu în ultimul rând, site-ul rusesc scrie despre o presupusă relație amoroasă a procuroarei.

Concluzia formulată de autorul articolului este că ne aflăm ”într-un caz clar de incompatibilitate între procuror și personajul central al anchetei sale”.

”Din acest punct esențial de vedere, să nu mistificăm realitatea — cazul nu este unul clasic, al unei anchete împotriva unor fapte de corupție. Este un proces devenit subiect de interes politic național, unul care decide un conflict între două tabere radicalizate”, scrie Sputnik, catalogat de politicieni, comentatori și publicații din Europa și SUA drept instrumentul de propagandă al Kremlinului.

Mai multe articole despre:
Rusia Liviu Dragnea sputnik Alexandra Lăncrănjan