MENIU

Atac MASIV al rușilor la Lviv, soldat cu 7 morți și 11 răniți! Podoliak: rușii continuă să atace în mod BARBAR orașele ucrainene din aer

Atac Lviv / Captură foto Twitter NEXTA

Ca urmare a atacului din această dimineață asupra Lviv, oraș din vestul Ucrainei, numărul morților a crescut la 7 persoane. Totodată, 11 persoane au fost rănite, relatează NEXTA pe Twitter.

Potrivit autorităților orașului, 4 rachete au lovit depozitele și încă una a lovit o benzinărie.

As a result of the morning attack on #Lviv, the number of death rose to 7 people. 11 people are injured.

According to the city authorities, 4 rockets hit the warehouses and one more hit the service station. pic.twitter.com/SmupxhK0EV

— NEXTA (@nexta_tv) April 18, 2022

Anterior, media ucrinene anunțau că, în Lviv, un atac cu rachete a fost efectuat în apropierea instalațiilor feroviare.

Bombardamentul a avut loc în dimineața zilei de 18 aprilie. Administrația regiunii Lviv raportase, inițial, șase morți și opt răniți, inclusiv un copil. 

Presa internațională a scris și ea despre incidentele de la Liviv. Astfel, potrivit The Times of Israel cinci rachete rusești „puternice” au lovit, astăzi, Lviv, un oraș din vestul Ucrainei care până acum a fost ferit de o mare parte din lupte de când Rusia și-a invadat vecinul de vest în urmă cu aproape două luni.

Bombardamentele din Lviv au loc în timp ce Rusia a intensificat atacurile înăuntrul și împrejurul capitalei Kiev, în zona mai dinspre est, vizând mai multe unități care produc echipament militar, lucru pe care îl fac de câteva zile.

„Cinci atacuri puternice de rachete dintr-o dată asupra infrastructurii civile a vechiului oraș european Lviv”, a scris consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak pe Twitter.

„Rușii continuă să atace în mod barbar orașele ucrainene din aer, declarându-și cu cinism lumii întregi „dreptul” de a ucide ucraineni”, a adăugat el.