MENIU

Atac la indigo de pe meterezele Guvernului. Fraze identice anti-justiţie şi pro-Dragnea

"O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părți a presei şi a reprezentanților statului paralel". Aşa descriu mai mulţi membri ai Guvernului Dăncilă decizia Curţii Supreme de condamnare cu executare a lui Liviu Dragnea.

Mai mulţi miniştri din Guvernul României au o sursă comună de inspiraţie în poziţionarea anti-justiţie după condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Nu putem lăsa ca o decizie luată sub presiunea străzii, a unei părți a presei, a reprezentanților statului paralel sau a adversarilor politici să afecteze bunul mers al României, să strice imaginea țării în fața partenerilor externi", spune ministrul Mediului de afaceri Ştefan Radu Oprea despre condamnarea lui Dragnea.

Ministrul Apărării Naţionale, "filologul filosof" Mihai Fifor foloseşte aproape aceleaşi cuvine într-un comunicat de presă - reacţie rapidă la securitatea şefului de partid:

„O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete sau a adversarilor politici nu trebuie să pună sub semnul întrebării bunul mers al României, să strice imaginea ţării în faţa partenerilor externi", spune ministrul Apărării.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu.

Semnalul anti-justiţie în cazul liderului suprem de partid a fost dat chiar de premierul Viorica Dăncilă. Preşedintele executiv al PSD uită că este şi prim-ministru al Guvernului României şi spune, într-un comunicat de presă:

"Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului...Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiție, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menține și după recursul din apel", a transmis Viorica Dancilă.

 

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Mihai Fifor