MENIU

O camionetă a intrat în mulţime, la Toronto: 10 morți, 15 răniţi. Șoferul, reținut

Atac în Toronto: O camionetă a intrat în mulţime. Sunt mai mulţi răniţi

Atac în Toronto! O camionetă a intrat între pietoni luni, la Toronto, 10 oameni au murit, anunță BBC, şi 16 au fost rănite. Şoferul a fost reţinut, informează presa locală; ziarul Toronto Sun a publicat pe site-ul său de internet fotografia unui bărbat arestat, iar poliţia a confirmat că este vorba despre şoferul camionetei.

Coliziunea a avut loc la ora locală 13.27 (17.27 GMT, 20.27 ora României), menţionează poliţia, fără a preciza dacă este vorba de un accident sau de un act intenţionat.

Incidentul a avut loc în zona North York, la intersecția dintre străzile Yonge și Finch Avenue, a spus poliția. Paramedicii din Toronto tratează mai mulți pacienți, potrivit lui Kim McKinnon, superintendent al paramedicilor din Toronto.

Yonge Street este una dintre principalele artere din Toronto. Serviciul de metrou a fost suspendat în zona incidentului.

Incidentul rutier a avut loc în timp ce în Toronto se desfăşoară o reuniune a Grupului ţărilor puternic industrializate (G7).

Potrivit martorilor, vehiculul a lovit pietonii cu viteza de peste 110 km/h.

Încă nu există un număr exact al persoanelor rănite şi nici un cât de grav au fost afectate victimele.

Primul ministru canadian, Justin Trudeau, a spus că a aflat de puţină vreme de incident: "Inimile noastre se duc la oricine este afectat. În mod evident, vom avea mai multe de învățat și mai multe de spus în orele următoare", a precizat Trudeau.

Primarul din Toronto, John Tory, a declarat că ceea ce s-a întâmplat este tragic. "Gândurile mele sunt alături de cei afectați de acest incident și cei care sunt în prima linie, care îi ajută pe cei răniți", a spus acesta.

 

 

Mai multe articole despre:
atac Canada Toronto