MENIU

Atac în Las Vegas. Graficele care arată cât de obsedați sunt americanii de arme

Atacul armat din Las Vegas, cel mai mare din istoria Statelor Unite, a stârnit, încă o dată, controverse privind deținerea armelor de foc în SUA.

Cum se compară Statele Unite cu alte țări?

Potrivit BBC, aproximativ 40% dintre americani susțin că dețin o arămă sau trăiesc într-o casă în care există o arămă, arată un sondaj realizat chiar anul acesta. În Statele Unite, 64% dintre morți sunt provocate cu ajutorul unor arme, în timp ce în Marea Britanie procentul este de 4.5%, în Canada de 30.5% și Australia de 13%.



Totodată, americanii sunt fruntași în topul țărilor care înregistrează cel mai mare număr de arme deținute pe cap de locuitor. Aproximativ 270 de milioane de puști sau mitraliere se află în posesia cetățenilor SUA, aceștia fiind urmați de cetățenii Yemenului, Elveției, Cirprului, Finlandei, Arabiei Saudite și Irakului.

În total, în istoria recentă a SUA, au existat 90 de atacuri armate cu multiple victime. Totuși, jumătate din numărul total al americanilor uciși de reprezită sinucideri.

Aceeași sursă punctează că americanii preferă mitralierele, precum cele folosite de soldații americani. Asemenea arme au fost folosite în mai multe atacuri, precum cel din clubul de noapte din Orlando, Florida, și la școala Sandy Hook din Connecticut.

Statele Unite au cel mai mic preț pe piața armelor letale. Numai un simplu pistol costă 200 de dolari, la fel de ieftin ca un laptop, iar o mitralieră poate fi cumpărată cu 1500 de dolari.



Mai multe articole despre:
SUA arme arme de foc obsesie grafice