MENIU

Atac asupra Academiei Militare din Kabul. Patru morţi şi cel puţin 10 răniţi

Atac în curs în Afganistan

Un atac a avut loc, luni dimineaţă, asupra Academiei Militare din Kabul, au indicat mai mulţi responsabili militari, citaţi de AFP. 

Atacul a început la ora locală 5,00 (0,30 GMT), cu tiruri de rachetă urmate de focuri de armă automată şi grenade şi a continuat aproape trei ore, potrivit unor martori confirmaţi de o sursă de securitate.

Din primele informații, doi militari au fost uciși și alți zece au fost răniți, a declarat purtătorul de cuvânt Dawlat Waziri pentru TOLO News. Aceeaşi sursă a confirmat că acţiunea s-a încheiat: doi atacatori sinucigaşi s-au autodetonat, alţi doi au fost ucişi în schimbul de focuri ce a urmat, iar unul a fost arestat. 

Este cel de-al treilea eveniment de acest gen la Kabul în zece zile după atacul ce a vizat hotelul Intercontinental, pe 20 ianuarie, şi explozia unei ambulanţe-capcană, în centrul oraşului, sâmbătă.

Operaţiunea a fost revendicată de grupararea teroristă Stat Islamic, într-un comunicat lansat pe reţelele de socializare. Funadmentaliştii susţin că doi militari ar fi fost ucişi în timplu atacului. Pe de altă parte, poliția investighează dacă militari din interiorul universității ar fi implicaţi, anunţă Reuters.

"Am numărat patru atacatori. Trei soldaţi afgani au fost răniţi iar acum atacatorii sunt asediaţi de forţele speciale afgane", a precizat aceeaşi sursă de securitate, puţin înainte de ora 3,30 GMT, sub acoperirea anonimatului.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei afgane, Shah Hussain Murtazawi, a arătat într-un mesaj că atacatorii au fost "arestaţi la primul baraj".

Academia Marshall Fahim, situată în nord-vestul Kabulului, este o şcoală militară de elită care pregăteşte, pentru armata afgană, de la cadeţi până la ofiţeri de stat major.

Mai multe articole despre:
atac terorist