MENIU

Atac ARMAT la Copenhaga: Poliția nu are indicii despre un „act terorist”. 4 persoane, în stare GRAVĂ - motivul masacrului, NECUNOSCUT

Inspectorul-șef de poliție Soren Thomassen / Foto: Profimedia

Autoritățile daneze nu au niciun indiciu legat de faptul că împușcăturile care au avut loc duminică seara, într-un centru comercial din Copenhaga și s-a soldat cu trei victime, ar fi fost un „act de terorism" sau că suspectul ar fi acționat împreună cu alte persoane. În prezent, patru persoane, între care doi cetățeni suedezi, se află internate în spital în stare critică, dar stabilă, după ce au fost prinse în schimbul de focuri din centrul comercial, a anunțat Poliția, luni dimineață. 

Danemarca a fost zguduită, duminică seara, de atentatul armat din centrul comercial din Copenhaga, soldat cu 3 morți și 4 răniți.

Inspectorul-șef de poliție Soren Thomassen a declarat că poliția nu are niciun indiciu că împușcăturile ar fi fost un „act de terorism" sau că suspectul ar fi acționat împreună cu alte persoane. Despre acesta se cunosc, în continuare, foarte puține informații. Știm, astfel, că este vorba despre un "etnic danez" în vârstă de 22 de ani. Tânărul a fost arestat în cursul serii de duminică, la scurt timp după comiterea atacului. Acesta este a acuzat de omor prin imprudență.

Cât despre victimele ucise, Poliția a anunțat că este vorba despre doi tineri de 17 ani, un băiat și o fată, și un cetățean rus în vârstă de 47 de ani, rezident în Danemarca.