MENIU

MASACRU într-o biserică din Texas. 26 de oameni au fost UCIȘI. Reacția lui Trump | FOTO ȘI VIDEO

Un om înarmat a deschis focul într-o biserică din Texas, în timpul slujbei de duminică dimineața (ora locală). Potrivit presei internaționale, 26 de oameni au fost uciși, în timp ce alți 24 au fost răniți grav. Printre cei morți se numără și un copil în vârstă de doi ani, dar și fiica pastorului. Președintele SUA Donald Trump a reacționat la scurt timp după atac pe Twitter. El a transmis condoleanțe victimelor și familiilor afectate.

Atacul s-a petrecut într-o biserică baptistă din orășelul Sutherland Springs, unde aproximativ 50 de oameni asistaul la liturghie, arată presa americană. Pe lângă cei 26 de morți, alți 24 de credincioși au fost grav răniți în timpul masacrului. Printre răniți se află și un băiețel în vârstă de șase ani, care a fost împușcat de patru ori, iar șansele sale de supraviețuire sunt minime.

Despre acest atac se crede că este cel mai grav din istorie petrecut într-o biserică americană.

Incidentul armat s-a petrecut în jurul orei locale 11:30. La fața locului, polițiștii au chemat mai multe elicoptere pentru a-i transporta pe oamenii răniți către spitale.

Guvernatorul Statului Texas Greg Abbott a declarat următoarele:

”Rugăciunile noastre merg către toate victimele acestui act diavolesc. Mulțumesc autorităților pentru răspunsul prompt”.

Președintele Statelor Unite a reacționat și el în urma atacului armat din biserica texană.

”Să îi ajute Dumnezeu pe oamenii aflați în biserica din Sutherland Springs, Texas. FBI-ul și autoritățile sunt la fața loclului. Monitorizez atent situația din Japonia”, a scirs președintele SUA, Donald Trump, pe Twitter.

Donald Trump se află într-un turneu în Asia, în contextul cirzei nord coreene.

Acesta este cel de-al doilea atac armat de amploare din Statele Unite, din ultima perioadă. La începutul lunii octombrie, 58 de oameni au fost uciși, și alte sute au fost răniți, în timpul unui incident armat la un concert de muzică country ținut în Las vegas.

Familiile victimelor atacului s-au adunat la fața locului pentru a se ruga pentru sufletele celor morți. Imaginile sunt emoționante.

Mai multe articole despre:
biserică Texas atac armat