MENIU

AstraZeneca pregătește o variantă îmbunătățită a serului său. Ce tulpină ar anihila noul vaccin anti-COVID

AstraZeneca/sursa: Profi Media

O versiune modificată a vaccinului împotriva coronavirusului, creată de compania britanico-suedeză AstraZeneca, proiectată să combată tulpina sud-africană, ar putea fi gata până la sfârșitul anului 2021, a declarat un oficial al companiei, într-un interviu publicat duminică.

Sarah Walters, country-managerul AstraZeneca pentru Austria, a precizat, pentru ziarul Kurier, că studiile făcute până acum ce indică faptul că vaccinul este mai puțin eficient împotriva variantei de Sars-Cov-2 ce a fost descoperită în Africa de Sud, sunt ”prea puține pentru a trage concluzii definitive”.

”Între timp, AstraZeneca și Universitatea Oxford au început să facă modificări la vaccin pentru tulpina sud-africană și ne așteptăm să fie gata până la sfârșitul anului, dacă este nevoie”, a spus oficialul, citat de Hotnews.

Pe de altă parte, Walters a dat vina pentru problemele apărute – inclusiv întârzierile în livrările pentru UE – pe ”procesul complex” de producere a unui vaccin și pe cererea extrem de mare.

”A trebuit să lucrăm fără a avea pregătite stocuri de rezervă. Drept urmare, n-am putut compensa evenimentele neașteptate. Suntem încrezători că ne vom respecta angajamentul de a livra 300 de milioane de doze în Uniunea Europeană anul acesta”, a mai spus country-managerul AstraZeneca din Austria.

Mai multe articole despre:
astrazeneca vaccin covid 19