MENIU

AstraZeneca - Noi rezultate despre eficiență - Procentul este mai scăzut decât se credea inițial

AstraZeneca

Un nou studiu a fost dat publicității despre eficiența vaccinului AstraZeneca. Procentul de eficiență a scăzut la 76% față de 79% cât se credea inițial.

AstraZeneca a anunțat că vaccinul său contra Covid-19 are o eficiență de 76% în prevenirea bolii simptomatice, rezultatele venind după actualizarea datelor în studiul clinic pe zeci de mii de persoane efectuat în Statele Unite, transmite Reuters. Cifra este ușor mai redusă decât eficacitatea de 79% anunțată luni la prezentarea datelor preliminare.

Ultimele date vin după înregistrarea a 190 de infecții printre cei peste 32.400 de participanți la testele clinice desfășurate în SUA, Chile și Peru. Cifrele preliminare fuseseră calculate pe baza celor 141 de cazuri înregistrate în rândul voluntarilor până pe 17 februarie, autoritățile americane criticând compania pentru folosirea unor rezultate deja depășite.

”Analiza primară confirmă analizele preliminare făcute până acum și faptul că vaccinul nostru contra Covid-19 este foarte eficient la adulți”, a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al AstraZeneca.

Mai multe articole despre:
astrazeneca vaccin eficienta coronavirus