MENIU

Asociația Colectiv, înființată de rudele victimelor! Mărturiile șocante ale părinților îndurerați

La aproape 5 luni de la tragedia de la Colectiv continuă să apară mărturii cutremurătoare. Supraviețuitori și părinți îndurerați care și-au pierdut copiii în acea noapte neagră au ales să rupă tăcerea. Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu sunt principalii vinovați pentru modul dezastruos în care autoritățile s-au ocupat de tragedie. Oamenii s-au unit într-o asociație în speranța că vor schimba ceva, sub numele de Asociația GTG 3010.

Foarte mulți dintre răniți aveau șanse la viață dacă ar fi fost transferați la spitale din strainatate, dar au murit în urma infecțiilor din spitalele românești, susțin membrii asociației.

Si asta, pentru ca autoritatile s-au opus transferului, iar Arafat și Băniciou au cerut prea târziu ajutor. Acestea sunt doar câteva dintre dezvăluirile mai multor părinţi ai căror copii şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, de la 30 octombrie 2015.

“Sunt tatăl lui Mihai Alexandru, mort în urma incendiului din Colectiv. Copilul a ajuns la spital pe picioarele lui, vorba, era conștient. La zece ore nu era nici măcar spălat pe față și era învelit în pături de campanie”, a declarat Eugen Iancu, tatăl unei victime.

“Din fericire, am ieșit din acel club fără nicio zgârietură. M-am mișcat mai repede decât ceilalți, habar nu am”, a spus și Alin Pândaru, unul dintre supraviețuitori.

La aproape cinci luni de la tragedia din clubul Colectiv, câţiva dintre părinţii tinerilor care au murit şi mai mulţi supravieţuitori şi-au făcut curajul să vorbească. Aceştia spun că autorităţile nu au gestionat cum ar fi trebuit tragedia din clubul Colectiv şi că principalii vinovaţi sunt fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Părinţii tinerilor morţi susţin că, imediat după incendiu, cei doi nu au acceptat ajutoarele venite din partea voluntarilor, respectiv pansamente şi medicamente, şi că, iniţial, s-au opus transferurilor în străinătate.

Mai mult, toţi cei care au fost internaţi, în cele din urmă, în spitale din alte state, au plecat cu infecţii pe care le-au luat din spitalele noastre.

Aceşti oameni au hotărât să se unească într-o organizaţie neguvernamentală şi non­profit, numită "Asociaţia GTG 3010". Sau, pe înţelesul tuturor, Asociaţia Goodbye to Gravity, 30 a zecea.

Mai multe articole despre:
incendiu colectiv asociatia colectiv