MENIU

Asociația Colectiv: Guvernul promite acces la dosarele medicale ale victimelor incendiului

Reprezentanții Asociației Colectiv GTG 3010 spun că Guvernul le-a promis sprijin pentru desecretizarea dosarelor victimelor incendiului din clubul bucureștean, după ce anumite unități medicale au refuzat să le elibereze părinților acestora date cu privire la cauzele decesului, pe motiv că pacientul nu ar fi semnat înainte acordul în acest sens.

"Vă puteți imagina durerea unei mame care nu poate afla ce s-a întâmplat cu copilul ei în ultimele clipe din viața lui? Este o legislație ambiguă, ca să nu spun de-a dreptul absurdă. Consilierul de stat la Cancelaria prim-ministrului pare să fi înțeles situația și a promis soluționarea ei", spune Eugen Iancu, membru fondator al Asociației Colectiv GTG 3010, într-un comunicat, scrie Agerpres.

Declarația lui Eugen Iancu vine în contextul în care, marți, la Palatul Victoria, a avut loc o întâlnire între Asociația Colectiv GTG 3010 și reprezentanți ai Guvernului. Cu acest prilej, membrii asociației și-au prezentat obiectivele și au solicitat sprijin pentru concretizare acestora.

"Primordial pentru noi este ajutorarea răniților. Am adus în atenția consilierului de stat Raul Pătrașcu problemele cu care se confruntă aceștia și am cerut, în primul rând, ca fondurile oferite de Guvern să fie date la timp. Răniții au nevoie de eliminarea birocrației, de ajutor medical și social, unii chiar de ajutor de însoțitor. Sunt persoane care au muncit, au plătit impozite la stat, dar acum nu mai au, efectiv, cum s-o facă. Au nevoie de pensionare temporară sau de concediu. E important ca viața lor să se apropie cât mai mult de normal, nu să le-o complicăm. Oamenii ăștia au suferit destul", afirmă Eugen Iancu.

Asociația Colectiv GTG 3010 mai arată că a propus un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății pentru constituirea unui "Dispecerat Unic" de relații cu victimele din Colectiv, dar și realizarea unui program național pentru arși.

Mai multe articole despre:
asociaţie colectiv