MENIU

”Asley Românul”, aur pentru România la Openul de Judo de la Roma! Cozmin Gușă: Judo-ul românesc răspunde astfel nedreptății făcute de Novak, ce-a diminuat în mod ilegal bugetul FRJudo

Judo-ul românesc mai aduce azi o medalie pentru România, prin sportivul Asley Gonzalez, care-a cucerit locul 1 la categoria 100 de kilograme la Openul desfășurat în capitala Italiei. Competiția a fost de un înalt nivel, dar Gonzales și-a depășit toți adversarii în mod net, până-n finală, unde l-a învins pe britanicul Harry Lowell-Hewitt.

Asley Gonzalez este născut în Cuba, dar trăiește de câțiva ani la Oradea, acolo unde se și antrenează sub coordonarea antrenorului Emil Morar, ce l-a asistat și azi la tatami. Gonzalez a fost poreclit de către colegii săi ”Asley Românul”, tocmai pentru a-i face pe plac, acesta dorindu-și foarte mult obținerea cetățeniei române în urmă cu patru ani.

Medalia de aur a lui Gonzalez urmează după cea de bronz cucerită săptămâna trecută de Florentina Ivănescu Grand Slam Uzbekistan, respectiv după aurul lui Mircea Croitoru de la Varșovia, scrie solidnews.ro

„Judo-ul românesc răspunde prin obținerea de medalii nedreptății făcute de către ministrul Eduard Novak, ce-a diminuat în mod ilegal bugetul FRJudo cu cca 40% în anul competițional 2023. Miniștri ca Novak vin și pleacă, performanțele însă rămân. HAI ROMÂNIA!”, a spus Cozmin Gușă.

Mai multe articole despre:
judo medalie gonzalez