MENIU

Asistentul virtual Microsoft este interzis minorilor

Deşi pare o afirmaţie neobişnuită, Cortana, asistentul virtual preinstalat odată cu Windows Phone 8.1, nu funcţionează la cei mai tineri dintre noi.

Odată cu versiunea Preview de Windows Phone 8.1, Microsoft şi-a lansat alternativa la Siri şi Google Now. Aceasta poartă numele de Cortana şi, la prima vedere, ar putea părea doar încă un asistent virtual.

Prima problemă majoră cu Cortana a fost sesizată când un telefon pe care a fost instalat WP8.1 Preview avea asociat contul Microsoft al unui copil mai mic de 13 ani. Acesta se pare că este un număr fatidic, în contextul în care posesorul respectivului aparat nu putea să apeleze la asistenul virtual de pe al să smartphone din cauza unui mesaj de eroare. Cu toate că gigantul din Redmond nu a oferit nici o indicaţie în această direcţie, se pare că anumite funcţii oferite de Cortana sunt în contradicţie cu un act de legislaţie pentru protecţia minorilor. Este vorba de Children’s Online Privacy Protection Act sau COPPA.

E foarte probabil ca această restricţie să fie cauzată de nevoia celor de la Microsoft de a colecta un volum imens de date despre posesorul telefonului, cu scopul de a-şi perfecţiona asistentul virtual. În definitv, acesta nu vă poate ajuta dacă nu are suficient de multe informaţii despre voi. Ca urmare, chiar dacă nici noi nu suntem foarte mulţumiţi de astfel de practici de colectare a datelor, un comportament similar care vizează informaţii potenţial sensibile despre copilul vostru, este ilegal. Citeste mai mult pe playtech.ro.