MENIU

Asistentul medical de la SJ Brăila, care a sedat și violat mai multe paciente, ELIBERAT

Asistentul medical care a sedat și violat paciente, ELIBERAT

Decizie revoltătoare. Un asistent medical care a sedat şi violat zeci de femei internate în secţia unde lucra a scăpat de închisoare după doar patru ani, informează Realitatea PLUS. 

Judecătorii de la Tribunalul Brăila au decis că barbatul în vârstă de 61 de ani, asistent medical la Spitalul Județean din oraș, și-a corectat comportamentul și poate să fie pus în libertate, asta deși inițial a fost condamnat la 8 ani de închisoare. El a stat doar 4 ani după gratii, timp în care, spun anchetatorii, a primit și 8 recompense. 

Cazul revoltător a ieșit la iveală în 2015, atunci când o fată de 17 ani l-a reclamat pe bărbat polițiștilor, spunând că a fost violată de asistent în momentul în care a fost internată în secția în care acesta lucra. Între timp, anchetatorii au stabilit că alte zeci de paciente au trecut prin aceleași traume. 

Potrivit oamenilor legii, se pare că bărbatul obișnuia să le administreze medicamente care conțineau sedative pacientelor, după care le agresa sexual.

Inițial el a fost condamnat la 8 ani de închisoare și la daune morale de 15.000 de euro pentru una dintre victime, însă a fost eliberat după doar 4 ani.

Mai multe articole despre:
asistent medical eliberat viol