MENIU

Asistentă din Napoli, care îngrijește bolnavi COVID, violată ziua în amiaza-mare

italia asistenta napoli

Povestea tragică a unei asistente din Napoli, care a fost violată ziua în amiaza-mare, după ce a plecat de la spitalul în care îngrijește bolnavi COVID; a stârnit o vie reacție și un val de furie în Italia. Femeia a povestit pentru La Repubblica calvarul pe care-l trăiește din acea zi.

Francesca (nume fictiv - N.R.), în vârstă de 48 de ani, a fost violată duminică după-prânz, într-o stație de autobuz dintr-o zonă plină de camere de luat vederi.

Femeia, asistentă medicală într-o secție de psihiatrie, unde are grijă de bătrânii contaminați de COVID, tocmai ieșise din tură și aștepta autobuzul. Din cauza restricțiilor și a momentului zilei, zona era pustie, a povestit ea. Atunci s-a întâmplat atacul.

,,M-a apucat de braț. M-am gândit imediat la un jaf: așa că, pentru a mă salva, i-am dat geanta. „Ia totul, sunt bani”, am spus. Răspunsul lui mi-a înghețat sângele. „Nu vreau banii tăi, îl am”. Apoi m-a smucit și m-a aruncat pe pământ. Am văzut telefonul mobil zburând, mi-a smuls geaca de pe mine. Mi-am dat seama că s-a terminat pentru mine", le-a povestit Francesca jurnaliștilor.

„În acele 45 de minute groaznice mi-am dat seama că cea mai puternică frică a mea este să mor. Groaza de a fi violată a fost depășită de lipsa respirației. Agresorul m-a strâns cu brațul în jurul gâtului, din spate. Mă sufocam", a povestit femeia..

A trecut o altă femeie. S-a făcut că nu vede

Un alt fragment din întâmplarea tragică a marcat-o la fel de mult pe cea care luptă pentru a salva vieți. ;;A trecut o femeie, trebuie să fi avut patruzeci de ani. A văzut totul. Am reușit să strig:„ Ajută-mă, sună la poliție, carabinieri, te rog." Dar ea a plecat, a dispărut. Nu a făcut nimic. (...) Nu am halucinat, a fost filmată de camere de luat vederi, iar poliția încearcă să o identifice. "

Coșmarul a continuat fără să o ajute nimeni

"Nimeni. Orașul a fost pustiu. Nu au fost văzute mașini ale forșelor de ordine timp de patruzeci și cinci de minute. (...) Se folosesc drone pentru a-i identifica pe cei care merg la plajă, în ciuda situației de urgență . De ce nu le folosesc pentru a preveni aceste și astfel de atacuri? ".

În cele din urmă, supliciul a fost curmat odată cu sosirea autobuzul și intervenția promptă a șoferului. Polițiștii au ajuns și ei și l-au reținut pe agresor, un imigrant ilegal din Senegal, potrivit La Reppublica. Asistenta medicală încă nu s-a refăcut, nici fizic și nici psihic pentru a reveni la muncă.

 

Mai multe articole despre:
Italia virus covid politie viol