MENIU

Șase elefanți, înghițiți de o cascadă în timp ce încercau să se ajute unul pe altul

Elefanți sufletiști

Situație tragică într-un parc natural din Thailanda. Cel puțin șase elefanți au murit în timp ce încercau să se scoată unul pe altul dintr-o zonă periculoasă, în apropierea unei cascade.

Șase elefanți au murit înecați în Thailanda, în timp ce încercau să se salveze reciproc de lângă o cascadă, informează BBC News.

Oficialii thailandezi au declarat că incidentul a avut loc după ce un pui de elefant a alunecat pe pietrele din zona cascadei din parcul național Khao Yai din Thailanda.

Alți doi elefanți au fost filmați în timp ce se luptă să rămână pe o margine alunecoasă de stâncă și au fost salvați de autoritățile thailandeze.

 
Cascada, cunoscută sub numele de Haew Narok (Căderea iadului), are un istoric de incidente similare. O turmă de opt elefanți a murit după ce a căzut în 1992, într-un caz care a atras atenția națională.
 
La câteva ore după incident, trupul unui elefant în vârstă de trei ani a fost localizat în apropierea bazei Haew Narok, iar alți cinci au fost descoperiți în apropiere. Khanchit Srinoppawan, șeful parcului național, a declarat pentru BBC că doi dintre elefanți erau monitorizați.
 
Elefanții sunt cunoscuți pentru modul în care sar unul în ajutorul altuia sau cum se mobilizează să salveze unul dintre puii din turmă aflați în pericol.

Un episod mai vechi în care un elefant sare să salveze un om de la înec:

Mai multe articole despre:
elefanţi