MENIU

Asasinul cuplului de români din Torino a fost capturat

Tesilvan Bashaj zis Tesi Basho, albanezul care a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis un cuplu de români în plină stradă la Torino, în anul 2008, a fost capturat. El reușise să evadeze în 2016 dintr-o închisoare din Roma, alături de alți doi compatrioți.

Ramona Gabriela Nicoară avea 22 de ani și urma să se căsătorească cu Valerică Dascălu (37 de ani, din Roman). Cei doi aveau nunta programată în vară, la un restaurant din Bârlad, locul de naștere al Ramonei.

Cu câteva zile înainte să plece în România, spre Bârlad, între Valerică Dascălu și albanezul Tesi Basho a izbucnit un conflict. Presa din peninsulă vorbea la vremea respectivă despre neînțelegeri plecate de la un presupus incident dintre logodnicul bârlădencei și o prostituată, aceasta din urmă chemându-l în ajutor pe albanez.

Tesi Basho a pornit în căutarea celor doi români și în momentul în care i-a găsit a izbucnit o altercație. Albanezul a scos o armă și i-a ucis pe cei doi cu 11 focuri de armă. Din corpul Ramonei legiștii au scos cinci gloanțe, iar din cel al bărbatului șase gloanțe.

Detalii pe Realitatea de Vaslui

Mai multe articole despre:
null