MENIU

Aşa făceau românii supa de dovlecel acum 100 de ani. Trebuie să o încerci!

Rețetă SUPĂ DE DOVLECEI. O mâncare delicioasă și ușoară, numai bună pentru anotimpul cald, supa de dovlecei este preferata multora. Încearcă și tu o rețetă veche de 100 de ani, publicată în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Rețetă SUPĂ DE DOVLECEI. Razi coaja dela dovlecei, îi scobești și îi umpli iarăși cu ce ai scos din ei amestecat cu miez de franzelă, cu tocătură de carne de miel în cari amesteci un ou sau două, după cantitate, sare, piper, puțin orez și pătrunjel. Așezi dovleceii umpluți în oala cu zeamă de carne și îi lași să fiarbă adăogând puțin orez, sare, piper, ceapă tocată mărunt și coaja dela o jumătatea de lămăe.

Când carnea este fiartă, dai la masă. Se pune în zeamă să fiarbă înainte zarzavatul de supă, apoi se pun dovleceii care se pot umple și cu apă în loc de zeamă de carne.

Rețetă SUPĂ DE DOVLECEI. Mulți servesc această supă cu aguridă. Se fierb boabele de aguridă cu puțină apă, apoi se sdrobesc și se strecoară zeama lor peste ciorba de dovlecei.

Mai multe articole despre:
reţetă supa de dovlecei