MENIU

Arta de acum 1.000 de ani care ar putea fi folosită de cercetătorii actuali

În lumea științei circulă o ipoteză conform căreia ar exista o „planetă invizibilă" care circulă prin Sistemul nostru Solar fără să fie observată. În acest sens, ei cred mai că arta medievală ar putea constitui o dovadă pentru existența planetei misterioase.

Mai mult, acest corp necunoscut, numit Planeta X, ar putea fi cea de-a noua planetă din Sistemul nostru Solar, însă existență acesteia este pur ipotetică. Dar, cercetătorii estimează că dacă ar exista ar fi zece ori mai mare decât Pământul iar dimensiunea ei ar putea explica traseele parcurse obiectele înghețate din spațiu.

Cât despre ce privește orbita acesteia, ar fi atât de mare încât i-ar lua între 10.000 și 20.000 de ani pentru a înconjura o singură dată soarele. Cu toate acestea, nu există nicio posibilitatea ca uriașa planetă să intre în coliziune cu Pământul, așa cum cred conspiraționiștii.

Cum vor cercetătorii să demonstreze că Planeta X chiar există?

Oamenii de știință cred că atât arta anglo-saxonă, cât și tehnicile științifice moderne, ar putea arăta că Planeta X nu este o simplă născocire. În acest sens, unul dintre experții de la Universitatea Queens din Belfast a realizat un studiu amplu care susține existența Planetei X.

„Ideea acestui studiu a venit din dorința puternică de a pune la îndoială credința lipsei percepute de investigații științifice de la începutul Evului Mediu, cunoscut și sub denumirea de «Epoca Întunecată»", a declarat autorul studiului.

În cadrul studiului, el și colegii săi au analizat mai multe înregistrări ale mai multor comete din surse anglo-saxone cu imagini din prezent cu obiecte spațiale formate din gheață din surse variate, precum NASA și The Northern Ireland Amateur Astronomy Society.

„Uitându-ne la înregistrări textuale ale cometelor în limba engleză veche, latină, irlandeza veche și rusă, ne propunem să demonstrăm că oamenii de la începutul Evului Mediu de fapt au făcut observații astronomice veritabile, care reflectă interesul lor în cosmologie și înțelegerea lor a spațiului", a mai spus autorul studiului.

Sursa

Mai multe articole despre:
astronomie cercetare artă planeta x