MENIU

Armele neletale vor fi utilizate doar pentru autoapărare

Armele neletale vor fi folosite doar pentru autoapărare. Este una dintre deciziile luate astăzi de Executiv. La propunerea ministrului de Interne, Cristian David, legislaţia privind achiziţionarea, portul şi utilizarea armelor neletale a fost înăsprită.

Autorităţile speră astfel să nu mai aibă de-a face cu incidente precum bătaia dintre clanurile de romi de la Sinteşti. Cei care vor folosi ilegal arme neletale vor fi sancţionaţi.

Achiziţionarea şi portul ilegal ale acestora vor fi pedepsite cu închisoare de la 3 luni la un an, iar folosirea acestora - între 6 luni şi un an.

În prezent, în România, există peste 42.000 de deţinători de arme neletale, dintre care 14.000 numai în Bucureşti. Anul trecut, la nivel naţional, s-au înregistratt 77 de cazuri în care aceste arme au fost folosite ilegal. Mai mult, în primele două luni ale acestui an au fost semnalate 28 de astfel de cazuri. Cele mai multe au pornit de la şicanări în trafic, scandaluri legate de locurile de parcare dar şi acte de violenţă stradală.
Mai multe articole despre:
arme lege Poliţia