MENIU

Arhiepiscopul Tomisului: Controlul judiciar, o povară

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, le-a cerut marți judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție să-i fie ridicată măsura controlului judiciar, pe care a descris-o drept o povară, relatează Agerpres.

"Vreau să fiu luat în seamă la egalitate cu ceilalți inculpați din dosar. S-a spus că, având funcție, aș putea avea un ascendent. Sunt pedepsit pentru funcție?", a spus arhiepiscopul în sala de judecată.

Înalta față bisericească a invocat și calitatea de dascăl, pe care nu și-o poate îndeplini cum trebuie din cauza restricțiilor impuse de controlul  judiciar. "Vă rog să mă eliberați de această povară, nu doar eu o suport, ci și cei care trebuie să primească o învățătură de la mine," a afirmat arhiepiscolul Tomisului.

Teodosie Petrescu a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru a primi fonduri europene de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA),

Potrivit procurorilor, inculpații au declarat, în mod nereal, că folosesc și exploatează peste 300 de hectare de viță de vie nobilă, pentru vin, în zona Nazarcea, județul Constanța, în condițiile în care, din 2010, pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi.

Mai multe articole despre:
DNA Teodosie