MENIU

Arhiepiscopia Sucevei rămâne fără 166.000 de hectare de padure. Decizie irevocabilă

Inalta Curte de Justitie a pronuntat joi decizia irevocabila prin care Fondul Bisericesc al Bucovinei - Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a pierdut procesul prin care revendica 166.000 ha de la Directia Silvica Romsilva. Terenul urias fusese dat de fostul premier Adrian Nastase catre Arhiepiscopia Sucevei, condusa de IPS Pimen - fost turnator la Securitate.

Reprezentantii bisericii pierdusera si in 2013, la Curtea de Apel Cluj, si au pierdut si recursul inaintat la Inalta Curte.

Reamintim ca in 2007, Tribunalul Suceava a admis o cerere a Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina (FBOB) privind retrocedarea unei suprafete de padure si a obligat Romsilva si statul roman, prin Ministerul de Finante, sa puna la dispozitia Fondului Bisericesc o suprafata de 166.613 de hectare. Curtea de Apel Timisoara a stabilit, in decembrie 2009, mentinerea deciziei Tribunalului Suceava, dar Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul formulat de Regia Nationala a Padurilor, a casat decizia Curtii de Apel Timisoara si a retrimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj a dat dreptate statului roman in disputa cu Biserica Ortodoxa, iar decizia a fost reconfirmata astazi de Inalta Curte, prin decizie definitiva si irevocabila.

Mai multe, pe HotNews.ro. 

Mai multe articole despre:
pădure păduri arhiepiscopia sucevei Pimen