MENIU

Arhiepiscop catolic spaniol, apropiat al Papei: Homosexualitatea este o "deficienţă sexuală"

Arhiepiscop catolic spaniol, apropiat al Papei: Homosexualitatea este o "deficienţă sexuală"

Viitorul cardinal spaniol Fernando Sebastian, un apropiat al Papei Francisc, califică homosexualitatea drept o "deficienţă sexuală", atrăgând criticile organizaţiilor pentru drepturile cuplurilor de acelaşi sex.

Arhiepiscopul emerit de Pamplona, Fernando Sebastian Aguilar, în vârstă de 84 de ani, se numără printre cei 19 cardinali care vor fi numuţi oficial în funcţii în 22 februarie.

"Cu tot respectul, dar homosexualitatea este o formă deficientă de exprimare a sexualităţii", a declarat viitorul cardinal, citat de AFP. "A-i arăta unui homosexual că are o deficienţă nu este o jignire, ci un ajutor, dat fiind că numeroase cazuri de homosexualitate sunt recuperabile şi pot fi tratate", a adăugat clericul catolic.

Secretarul pentru drepturi egale al Partidului Socialist spaniol a criticat declaraţiile, subliniind că astfel de afirmaţii "contribuie la perpetuarea discriminării şi a violenţelor". "Reamintim că homosexualitatea nu este o boală care se tratează, dar homofobia este", a reacţionat organizaţia Colegas, specializată în apărarea drepturilor cuplurilor de acelaşi sex.