MENIU

Arheologii au dezvăluit chipul prințesei din Egipt moartă cu 4.000 de ani în urmă

<p>Descoperirea din Dahshur</p>
<p>Descoperirea din Dahshur</p>
<p>Descoperirea din Dahshur</p>
<p>Descoperirea din Dahshur</p>
<p>Descoperirea din Dahshur</p>
Prințesa Hatshepsut

Arheologii au reușit să refacă chipul unei prințese egiptene care a trăit în urmă cu aproape 4.000 de ani, reunind cu atenție fragmentele de lemn ale sarcofagului ei.

Prințesa Hatshepsut a trăit cu aproape 4.000 de ani în urmă și a fost fiica faraonului Ameny Qemau din Egiptul antic.

Fragmentele au fost puse împreună de savanții de la Universitatea Americană din Cairo. Imaginea prințesei sunt prezentate publicului în premieră în programul Lost Pyramid din Channel 4, care prezintă rezultatelor muncii arheologilor din ultimii doi ani.

Piramida din a 13-a dinastie egipteană a fost găsită în urmă cu doi ani în necropola regală de la Dahshur, aflată la 20 de mile sud de Cairo și s-a dovedit că a fost prădată de hoți imediat după ce a fost deschisă.

Sicriul a fost spart de hoți, astfel încât bijuteriile neprețuite să poată fi smulse de pe mumia prințesei, iar oasele au fost împrăștiate pe podea, potrivit Daily Mail. În cameră a fost găsită și o cutie de lemn înscrisă cu hieroglife.

Arheologii au reușit să dezvăluie chipul femeii, care purta o perucă specifică dinastiei regale, simbol puternic al fertilității și foarte popular în timpul Regatului Mijlociu.

Mai multe articole despre:
Piramide Egiptul Antic prințesa Hatshepsut