MENIU

Arafat: Sistemul medical românesc nu este foarte prietenos cu medicii tineri

<p>Raed Arafat&nbsp;</p>

Medicul Raed Arafat a vorbit într-un interviu acordat Toptabu.ro, despre ce s-a întâmplat în seara tragediei la Colectiv şi despre motivul pentru care mulţi tineri care aleg să plece din ţară după ce termină facultatea de mdicină.

Medicul Arafat a descris ceea ce a văzut în noaptea tragediei la Colectiv.

"A fost, clar, unul dintre momentele cruciale ale existentei mele in Romania. Am ajuns dupa 20 de minute de la apelul facut catre SMURD. Eram acasa atunci cand am fost anuntat. Impactul vizual a fost puternic, multi tineri fara viata, medici disperati sa ii salveze pe altii. Disperare, tipete, un fum negru si un aer irespirabil. Ma uitam si nu imi venea sa cred ce vad.", a spus Araaft.

Întrebat de ce pleaca medicii romani din Romania, medicul a spus:

"Sa stiti ca nu pleaca numai din cauza banilor, asa cum se spune si se crede. Sistemul medical romanesc nu este foarte prietenos cu medicii tineri. In Romania, ei ajung sa fie medici in adevaratul sens al cuvantului pe la 45 de ani. Au voie sa predea de la 50. In America, sunt medici de 35 de ani care predau, care sunt doctori in medicina. Sunt multe motive mai presus de bani pentru care medicii din Romania aleg sa plece. Desigur, trebuie lucrat la acest capitol, mai ales ca aceasta tara are nevoie de medici. Iar ai nostri sunt extraordinari."

 

Citeşte interviul integral pe toptabu.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate medici Raed Arafat