MENIU

Arafat, despre alertarea înainte de cutremur: ”Poate induce o panică majoră”

Sistemul de alertare a românilor cu câteva secunde înainte de un cutremur este un subiect aflat, încă, în discuție, întrucât ar putea însemna inducerea unei ”panici majore”, a declarat, luni, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

”Să înștiințezi populația cu câteva secunde înainte, la noi, la acest moment, poate să însemne inducerea unei panici majore. Pre-alertarea încă este o chestie care e sub discuție, nu e o chestie pe care putem să ne bazăm", a afirmat Raed Arafat.

În opinia sa, o astfel de alertare ar face populația să fugă și s-ar putea ”să îi prindă un cutremur în casa scărilor, exact unde nu trebuie să îi prindă", a mai declarat secretarul de stat în MAI.

Arafat a readus în discuție problema legată de clădirile-sedii de instituții publice care nu au fost reabilitate. ”Trebuie să ne asigurăm că instituțiile publice rămân funcționale după un cutremur. Normal că intră în atenție și clădirile care sunt cu risc seismic ale pompierilor, unde sunt unități de pompieri ș.a.m.d", a mai spus acesta.

 

 

Mai multe articole despre:
cutremur Raed Arafat alertă cutremur