MENIU

Arafat: Care e problema că i-a găsit localnicul care știa zona mai bine înaintea pompierului?

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii "Prime Time News", moderată de Andra Miron, că instituțiile s-au coordonat bine pentru intervenția în cazul tragediei de pe Lacul Siutghiol, din 15 decembrie 2014, iar în privința accidentului aviatic din Munții Apuseni, din 20 ianuarie 2014, Arafat consideră că nu este nicio problemă că un localnic a găsit epava avionului înaintea pompierilor.

Întrebat de tragediile de pe Lacul Siutghiol și din Munții Apuseni, Arafat a ținut să sublinieze că nu sunt situații similare cu cea de la Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

"Siutghiol era un accident în care erau implicate patru persoane, nu era un accident de 200 de persoane. Comparați merele cu perele. Era atunci iarnă și erau ambarcațiunile care se folosesc vara, nu mai erau acolo. Acolo s-au făcut lecțiile. Era altă situație. Nu comparați Siutghiol cu această situație. La Siutghiol coordonarea a fost ok ca să intervină. A fost o situație care a fost foarte deosebită pentru că era căzut în mijlocul unui lac, elicoterul. Normal că trebuia intervenit cu scafandri.

În Apuseni vă spun așa: care era problema Apuseniului? Care e problema să gasească localnicul, care știe zona mai bine, înaintea pompierului? I-au alertat pompierii. Este procedura: când se întâmplă ceva într-o zonă, prima procedură a pompierilor este să-i spună în zona respectivă, în toate unitățile: 'atenție, avem o situație. Vă rog mobilizați-vă!'. Primarul are rolul să se mobilizeze. Este parte din sistemul de intervenție. La Apuseni, intervenția a fost o intervenție într-un timp în limita adecvată pentru situația respectivă", a declarat Arafat.

Mai multe articole despre:
Apuseni Raed Arafat Siutghiol DSU