MENIU

Ar trebui să îţi laşi copilul în tabără? Avantaje şi dezavantaje

Odată cu vacanța de vară sosește și eterna problemă a atâtor părinți: cu cine să-și lase copiii cât timp sunt la serviciu. Unii rezolvă problema cu ajutorul bunicilor sau al persoanelor angajate în acest scop, dar sunt și alte opțiuni, cum ar fi taberele.

Totuși, mulți sunt reticenți, mai ales dacă este vorba despre copii mici, nu îndeajuns de autonomi sau care merg pentru prima dată în tabără, conform evz.ro.

Taberele nu sunt la fel, nici copiii nu sunt la fel și, prin urmare, nu toți acceptă să meargă în tabără.

"Taberele de vară prezintă multe avantaje, dar trebuie să știm să o alegem pe cea adecvată pentru copilul nostru în funcție de vârsta sa și de activitățile care îi plac", atrage atenţia un psiholog.

Cele mai însemnate avantaje constau în faptul că în tabere se promovează valori precum munca în echipă, se facilitează independența și autonomia, copiii învățând să ia decizii și să-și asume responsabilități.

De asemenea, copiii învață cum să relaționeze și își îmbunătățesc abilitățile de comunicare, cresc toleranța și respectul față de persoane sau idei diferite, datorită conviețuirii cu persoane de diverse rase, din locuri diferite și cu alte obiceiuri şi învață să aprecieze mai mult familia, prietenii și chiar comoditățile pe care le au acasă, dar se și distrează.

Totuși, pot apărea și dezavantaje când tabăra aleasă nu este adecvată pentru copil fie din cauza vârstei celorlalți participanți, fie din cauza activităților sau când copilul manifestă o dependență maternă și este prima dată când se separă de părinți.

Mai multe articole despre:
copii avantaje dezavantaje tabere scoalare