MENIU

Aproximativ 600 de oameni participă la greva de la metrou. Metrorex: Protestul este ILEGAL. Vom folosi toate mijloacele legale pentru a-l opri

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protestul de la metrou - la care participă aproximativ 600 de persoane - este ilegal, perturbă ordinea publică şi împiedică desfăşurarea în condiţii normale a transportului de călători în Bucureşti. O spun chiar reprezentanții Metrorex, care susțin, într-un comunicat de presă, că "îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziţie pentru a opri această ilegalitate". Acțiunea a fost aspru criticată de premierul Florin Cîțu, dar și de primarii sectoarelor 2 și 6, Radu Mihaiu, respectiv Ciprian Ciucu, principalul vizat fiind liderul sindical Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, care conduce Sindicatul Liber Metrou (USLM)  de peste 15 ani.

"În momentul de faţă sunt circa 600 de participanţi la acest protest. Trebuie menţionat că angajaţii Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal. Acţiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică şi împiedică desfăşurarea în condiţii normale a transportului de călători în Bucureşti. Metrorex îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziţie pentru a opri această ilegalitate", se arată în comunicatul citat.

Potrivit Metrorex, în seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicalişti şi comercianţi au organizat o adunare spontană, care ulterior s-a transformat într-o acţiune de ocupare a căilor de metrou.

În cursul acestei dimineţi, mai exact în jurul orei 3:30, acestora li s-au alăturat o parte dintre angajaţii Metrorex din tura de noapte care au lucrat la reviziile periodice ale liniilor.

"Începând cu ora 23:30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerinţele lor. Aceştia au refuzat dialogul şi au ocupat abuziv şi ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului", mai arată sursa citată.

Vă reamintim că un protest spontan a izbucnit, în această dimineață, la metrou, circulația trenurilor fiind oprită chiar în intervalul orar cel mai tranzitat. Vorbim despre reprezentanţii sindicatului USLM, care au coborât în tunel, în staţia Piaţa Unirii, chiar pe linia de metrou, împiedicând astfel circulația trenurilor după programul normal.

Drept urmare, în rândul călătorilor s-a creat un adevărat haos, oamenii luând cu asalt mijloacele de transport în comun de suprafață pentru a putea ajunge la serviciu. În context, reprezentanții STB au anunțat că au mărit "la maximum posibil" parcul de vehicule, în special pe liniile care funcţionează pe traseele care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu.

 

Mai multe articole despre: