MENIU

Aproximativ 200 de combatanți înarmați s-au baricadat într-o școală din Filipine

Aproximativ 200 de combatanți înarmați au atacat miercuri un detașament al armatei filipineze și s-au retras apoi într-o școală dintr-o localitate situată la 160 km de Marawi, oraș care se confruntă cu o insurecție islamistă în sudul Filipinelor, relatează AFP, citând poliția locală.

Inspectorul de poliție, Realan Mamon, nu a fost în măsură să spună dacă elevi sau profesori de la școala primară din Pigkawayan, insula Mindanao (sud), au fost luați ostatici. Atacul a avut loc în zori, înainte de ora deschiderii.

El a declarat postului de radio local că atacul asupra detașamentului de militari ar putea să fie o diversiune pentru a-i ajuta pe islamiștii implicați în insurecția din Marawi.

Oficialul citat a spus că bărbații înarmați provin probabil din gruparea Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF), o facțiune disidentă a Frontului Islamic de Eliberare Moro (MILF), principala grupare rebelă musulmană din țară, cu care guvernul a lansat negocieri de pace.

Primarul din Pigkawayan, Eliseo Garsesa, a estimat la 200 persoanele înarmate implicate în atacul asupra detașamentului armatei.

Anterior, agenția de presă Reuters a relatat că aproximativ 300 de bărbați înarmați au luat ostatici mai mulți elevi într-o școală din Pigcawayan.

Violențele au început la 23 mai între trupe filipineze și militanți islamiști înarmați ce susțin gruparea jihadistă Statul Islamic și care au preluat controlul asupra unei părți a orașului majoritar musulman Marawi, din insula Mindanao, în sudul arhipelagului.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
şcoală ostatici Filipine