MENIU

Aproape 70 de foști parlamentari cer astăzi să primească din nou pensiile speciale - Sute de deputați și senatori s-au adresat instanței

Parlamentarii vor pensiile speciale înapoi

Aproape 70 de foști parlamentari cer astăzi să primească din nou pensiile speciale. Pe listă regăsim, printre alții, nume precum: Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Norica Nicolai, Ilie Sârbu. Procesul are loc la Tribunalul Capitalei și vine după ce, în februarie, au fost tăiate de actualul legislativ.

Foștii aleși care au astăzi termen de judecată nu sunt singurii care au pornit un război în instanță pentru pensiile speciale. În total, sute de foști parlamentari cer banii înapoi.

Printre aceștia se numără foști premieri, miniștri, dar și importanți lideri politici. Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea, Teodor Meleșcanu sau Vasile Blaga sunt doar câteva exemple.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, aceștia au acționat în justiție secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera pensiile. Înainte de eliminarea pensiilor speciale, făcută de Parlament în luna februarie, peste 800 de foști senatori și deputați beneficiau de indemnizație pentru limită de vârstă.

Mai multe articole despre:
parlamentari pensie speciala