MENIU

Aproape 60.000 de doze de vaccin sunt necesare pentru vaccinarea prioritară a cadrelor didactice

Date despre numărul profesorilor care vor fi vaccinați cu prioritate

Ministerul Educaţiei informează că a trimis Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) datele privind numărul dozelor necesare pentru imunizarea cadrelor didactice. Vaccinarea cu prioritate a acestora ar putea debuta la începutul lunii martie. 

Numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324 şi cel al dozelor pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani, de 15.622.

Ministerul Educaţiei precizează că a comunicat către CNCAV: 
- necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă şi judeţe
-  lista celor 42 de locaţii destinate procesului de vaccinare a personalului din învăţământul preuniversitar (personal din creşe şi grădiniţe, personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal) și  lista persoanelor de contact responsabile (inspectori şcolari generali).
- lista celor 20 de locaţii, pe fiecare centru universitar, destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învăţământul universitar şi persoanele de contact responsabile.

Valeriu Gheorghiță, anunț de ULTIM MOMENT: Vaccinarea cu prioritate a personalului din Educație, din 1 martie

Miercuri, ministerul Educației a mai transmis că, din 8 februarie, când s-au redeschis unitățile de învățământ, 600 de elevi și 472 de angajați din școli și grădinițe au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. În prezent, în 542 de clase activitatea este suspendată.