MENIU

Aproape 3 milioane de ucraineni au fugit din calea războiului Rusiei - Impactul e devastator pentru 7,5 milioane de copii

Milioane de ucraineni fug din calea războiului Rusiei - Impactul, devastator pentru 7,5 milioane de copii

Aproape 3 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de teama bombardamentelor după invazia rușilor. Cei mai mulți au ajuns în Polonia. ONU a atras atenția că războiul din Ucraina are un impact devastator asupra unui număr uriaș de copii - peste 7 milioane. 

Peste 2,8 milioane de persoane au fugit din Ucraina în țările vecine, inclusiv 127.000 de resortisanți ai țărilor terțe, a anunțat Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), agenție a ONU.

„Oamenii continuă să fugă de războiul din Ucraina în fiecare minut. Este nevoie de sprijin continuu”, a transmis luni pe Twitter Organizația Internațională pentru Migrație.

Potrivit UNICEF, războiul din Ucraina are un „impact devastator” asupra a peste 7,5 milioane de copii.

Câți refugiați ucraineni au ajuns în țările vecine, de la începutul războiului Rusia-Ucraina

Polonia - 1,7 milioane de refugiați
Ungaria - 255.000 de refugiați
Slovacia - 205.000
Rusia - 131.000
Republica Moldova - 107.000
România - 85.000

Polonia este asaltată de ucrainenii care au fugit din țara atacată de ruși, iar Republica Moldova a cerut deja ajutor internațional din cauza numărului prea mare de refugiați din Ucraina.

Autoritățile poloneze au transmis că orașele mari sunt deja supraaglomerate de refugiați.

Numărul de refugiați care au venit în Republica Moldova din Ucraina a produs o creștere de 4% a populației de 2,5 de milioane. 

„Acum avem peste 270.000 de oameni care au trecut granița”, a declarat premierul moldovean Natalia Gavrilița și a precizat că „peste 100.000 de oameni care au ales să rămână – cel puțin temporar. Pentru o țară precum Moldova, acestea sunt cifre destul de mari”, potrivit BBC.

Sursă Foto: OIM

Mai multe articole despre:
razboi rusia ucraina refugiati refugiati ucraina