MENIU

Apple: De unde s-a inspirat Apple în crearea iOS 8

Apple a lansat aseară iOS 8 și OS X Yosemite, cele două noi sisteme de operare ale companiei. Disponbile din toamnă, ele s-au inspirat din produsele concurenței.

Apple a făcut din nou ceea ce știe să facă mai bine și ceea ce au făcut și alții – au copiat. Au luat produsele adversarilor, aplicațiile disponibile deja în AppStore și le-au integrat în sistemul de operare.

Stocarea în Cloud se face acum pe Google Drive, OneDrive, Box, Dropbox, Mega și alte servicii de stocare. iCloud era doar un serviciu de backup până acum, neavând o față. Începând din toamnă, utilizatorii Apple vor avea iCloud Drive, serviciu accesabil pe iPhone, iPad, Macbook și Windows.

iCloud Drive va funcționa ca un folder în cadrul calculatorului, unde vom putea transfera prin drag and drop fișiere. Capacitatea de stocare standard e de 5 GB, iar pentru un dolar pe lună, creștem capacitatea de stocare la 20 de GB.

Avantajul serviciul este prezența sa din standard, fără a fi nevoie să îl instalăm. Dezavantajul ține de spațiul de stocare limitat. Dropbox mărește spațiul de stocare în mod constant, Google oferă 25 de GB, iar alte servicii, cum ar fi Mega, oferă deja 50 de GB.

Apple lovește și în Google Docs, fișierele pornite pe un iPhone, putând fi continuate pe Mac și invers. Totul se face pentru fișiere stocate în iCloud Drive.

Dropbox a lansat de curând Carousel, o aplicație prin care organizăm fotografiile în Cloud în funcție de ordinea lor cronologică. Era o formă mai inteligentă a dosarelor de fotografii. Apple s-a inspirat și noua aplicație Photos e mai inteligentă. Orice fotografie făcută cu telefonul va fi transferată în iCloud Photos și e disponibilă pe orice dispozitiv.

Aplicația de fotografie de pe iPhone și iPad a primit și un modul de editare de fotografii mai interesant, cu diferite filtre și opțiuni mai inteligente.
iMessage

Apple vrea să facă un serviciu de mesagerie pentru utilizatorii săi care să concureze orice altă aplicație. Evident, Apple nu intră cu adevărat în lupta mesageriei, pentru că iMessage e limitat doar la utilizatorii ecosistemului iOS 8 și OS X. Dar acum, iMessage s-a inspirat din plin de la WhatsApp și Snapchat.

De la WhatsApp și nu numai, iMessage a preluat capacitatea de a trimite nu numai text și poze, ci și mesaje audio și video. Cu ajutorul unui buton din partea dreaptă, putem să trimitem o înregistrare. Ca să auzim mesajele, putem să ridicăm iPhone-ul la ureche.

De la Snapchat, Apple a împrumutat capacitatea de a limita distribuirea mesajelor pe timp limitat. Putem să trimitem mesajele doar pentru o oră și pentru o zi.

Jan Koum, șeful WhatsApp a scris pe Twitter în timpul conferinței WWDC 2014 că “e flatant să vedem că Apple împrumută atât de multe caracteristici WhatsApp în iMessage pentru iOS 8”. Citeste mai mult pe playtech.ro.