MENIU

Apel pentru salvarea bebeluşilor: Un doctor roagă românii să doneze pentru un aparat de dializă

Donatii aparat dializa pentru bebelusi

Apel pentru salvarea bebeluşilor care au nevoie de dializă: după ce statul s-a arătat insensibil la suferinţele nou-născuţilor, un doctor de la Spitalul Marie Curie din Capitală roagă românii să facă donaţii pentru achiziţia unui aparat de dializă.

Şeful secţiei de neonatologie a împrumutat un astfel aparat până va reuşi să strângă banii. Cu ajutorul lui a salvat deja un copil, Cristian, şi a devenit astfel primul medic din lume care a finalizat cu succes dializă hepatită şi renală la un sugar.

Cristian este dovada că bebeluşii diagnosticaţi cu insuficienţă renală care nu răspund la dializa clasică pot să nu mai fie condamnaţi la moarte.

"Mi s-a spus clar că dacă nu se pune pe acest aparat nu trăieşte. Asta era singura lui şansă. Vă daţi seama, ca un părinte... să venim cu el în braţe şi să ne gândim că putem să nu-l mai avem", a afirmat Georgeta Tudoran, mama lui Cristian.

Cristian este primul copil român salvat cu ajutorul acestui aparat. S-a născut cu o malformaţie cardiacă iar în primele ore de la naştere a luat o infecţie din spital. În scurt timp, au apărut complicaţii la nivelul rinichilor şi ficatului. Şansa lui Cristian a fost un aparat împrumutat de medicul care îl trata.


Acum, Cristian este bine. Rinichii şi ficatul au început să funcţioneze, iar astăzi va fi detubat. Din păcate, nu toţi copiii au avut şansa lui. În secţia de terapie intensivă a Spitalului Marie Curie, de exemplu, sunt internaţi anual 260 de copii. 15 dintre ei au murit numai anul trecut pentru că nu a existat acest aparat inovator.

Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Marie Curie, a afirmat că, anual, cel puţin 15 pacienţi ar avea nevoie de acest aparat.

"Aceşti pacienţi trebuie să beneficieze de astfel de tratamente", a spus medicul, făcând aple la toţi românii să doneze.

Ambasadorul Italiei oferă reşedinţa sa pentru o Gală unde să se strângă banii.

"Orice donaţie este importantă. Pe data de 17 iunie o să există o Gală, iar o donaţie de 250 de lei ar veni şi cu obţinerea invitaţiei. Este un eveniment cu muzică jazz", a afirmat Mihaela Drăguş, reprezentantul unei fundaţii care se ocupă de organizarea Galei.

Cătălin Cîrstoveanu a reuşit în trecut să ridice şi să amenajeze o întreagă secţie cu donaţii de la privaţi şi de la oameni simpli.