MENIU

Apel DISPERAT al fiicei lui Lucian Blaga către Victor Ponta

Apel DISPERAT al fiicei lui Lucian Blaga către Victor Ponta

Doamna Dorli Blaga, fiica scriitorului Lucian Blaga, a trimis aceasta scrisoare deschisa către contributors.ro, adresata prim-ministrului Romaniei. Scrisoarea vorbeste despre situatia dramatica a manuscriselor detinute de Muzeul National al Literaturii Romane – muzeul ce a fost evacuat din sediul sau de pe B-dul Dacia. Multe dintre manuscrise apartin lui Lucian Blaga.

Domnului  VICTOR  PONTA

Prim-ministru al Romaniei

Subsemnata Dorli Blaga, fiica scriitorului Lucian Blaga, ma adresez Dumneavoastra intr-o problema care priveste patrimoniul cultural al Romaniei. O fac nu numai in memoria Tatalui meu, ci si in memoria tuturor personalitatilor culturii romane, ale caror MANUSCRISE se afla in posesia fostului „Muzeu al literaturii romane”, in curs de desfiintare. Proprietarul care a dobandit prin justitie cladirea [procesul dureaza de ceva ani, muzeul a fost subordonat fie Ministerului culturii, fie Primariei] nu a mai avut rabdare si a initiat evacuarea.

Domnule Prim-ministru, alte opere ale culturii se pot restaura, se pot consolida si repara, pot, daca se vrea, sa fie aparate de jafuri. Evident pot fi si furate. Hartia, ca suport al lucrarilor literare este cel mai PERISABIL suport si trebuie sa se asigure conditii moderne de CONSERVARE.

Mai multe, pe contributors.ro.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta muzeu lucian blaga dorli blaga