MENIU

Ape tot mai tulburi în Germania: Merkel intenționează să preia controlul combaterii pandemiei de COVID-19 de la landurile federale

Cancelarul german Angela Merkel / Sursă foto: ProfiMedia

Decizie IMPORTANTĂ în Germania! Cancelarul Angela Merkel intenționează să preia controlul asupra combaterii pandemiei de coronavirus de la landurile germane pentru a impune noi restricții în regiunile cu o incidență ridicată a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, Guvernul federal intenționează să introducă în acest sens noi reglementări în legislație, în cursul săptămânii viitoare, o sursă declarând anterior pentru Reuters că aceasta va include măsuri obligatorii în regiunile cu peste 100 de noi infecții la 100.000 de locuitori în decurs de 7 zile.

La polul opus, la o incidență de sub 100 de noi cazuri la 100.000 de locuitori, timp de o săptămână, statele vor putea păstra controlul asupra măsurilor implementate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

În prezent, măsurile antiepidemice variază de la o regiune la alta datorită sistemului federal descentralizat al țării. Astfel, s-a ajuns la situația că în unele regiuni oamenii pot merge la cumpărături atât timp cât au un test negativ pentru COVID-19 în timp ce în altele magazinele sunt închise. Și exemplele pot continua. Unele zone, cum este capitala Berlin, au interzis adunările publice pe timp de noapte în timp ce altele, ca Saarland, au permis funcționarea restaurantelor și berăriilor cu servire la terasă.

Tocmai ca urmare a acestei situații, Merkel și câțiva lideri regionali au făcut apel la un nou lockdown național scurt, perioadă în care autoritățile să vaccineze cât mai multe persoane.


Datele publicate astăzi de Institutul Robert Koch arată că numărul de noi contagieri a crescut cu 25.464 în doar 24 de ore, comparativ cu 3.576 de cazuri raportate vinerea trecută, acesta avertizând însă că datele ar putea fi distorsionate în urma weekendului prelungit de Paște.

Întâlnirea între Angela Merkel și liderii celor 16 landuri federale pe tema situației pandemice actuale, programată pentru luni, 12 aprilie, a fost însă anulată, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, relatează HotNews.ro.