MENIU

Apare o nouă DACIA. Modelul va fi prezentat în Brazilia

Proiect de studiu expus la centrul RTR Titu

Renault va prezenta in octombrie, la salonul auto de la Sao Paolo, un concept de pick-up bazat pe Duster, modelul urmand a fi lansat in 2015 in America de Sud, scrie La Tribune care citeaza surse apropiate proiectului.

Francezii mai scriu ca ceva mai tarziu modelul ar putea fi produs fie in Turcia, fie in Maroc, pentru a fi vandut sub sigla Dacia in Europa, potrivit 0-100.ro.

La Tribune scrie ca in octombrie, la Sao Paolo, va fi prezentat conceptul care va prefigura o camioneta bazata pe Duster. Modelul ar urma sa fie lansat sub sigla Renault in America de Sud, cel devreme in 2015, regiunea stand extrem de bine la vanzarile de pick-up-uri, datorita unor marci precum Fiat si Volkswagen.

Pentru America de Sud modelul ar putea fi construit la uzina Renault din Curitiba (Brazilia), iar pentru Europa masina ar putea fi construita la una dintre uzinele mediteraneene.

Mai exact, ar putea fi vorba fie de uzina din Tanger (Maroc), fie de cea din Bursa (Turcia), iar versiunea europeana va fi vanduta sub sigla Dacia si se va pune accentul pe utilitate, in timp ce versiunea sud-americana, vanduta sub marca Renault, se va concentra pe partea de "loisir".

Camioneta va avea la baza Duster, SUV-ul care in patru ani si-a gasit peste un milion de clienti, cei mai multi in Brazilia, Rusia si Franta.

Mai multe articole despre:
Renault Dacia