MENIU

"Aparatul de propagandă al PSD îl invită pe Iohannis să plece în vacanță"

Aparatul de propaganda al puterii a pus în mișcare o tactică utilizată și în trecut: apelul la pace. De câte ori PSD guvernează și se află în dificulate, din cauza corupției la nivel înalt, liderii partidului caută să scape din corzi oferind opoziției mărul otrăvit al armistițiului pentru binele țării, scrie editorialistul Dan Tapalagă.

Întâlnirea de la Cotroceni dintre preşedinte și premier s-a încheiat, iar comunicatul de presă al Guvernului nu menționează niciun cuvânt despre "elefantul" amnistiei penale.

Relevantă este oferta de pace transmisă către Klaus Iohannis prin vocea unui site apropiat de Liviu Dragnea înainte de întâlnirea președintelui cu premierul Dăncilă: "Potrivit informațiilor DCNews, Viorica Dăncilă, pentru a pune punct fracturii din societate, războiului româno-român, dorește o discuție punctuală despre amnistie și grațiere, indiferent de forma îmbrăcată, ordonanță de guvern sau proiect de lege. Premierul îi va propune președintelui Klaus Iohannis să fie un moment T0, în an Centenar, în care să fie dată amnistia și grațierea, dar nu pentru fapte cu violență și nu pentru cei care au comis abuzuri"

Puțin probabil că s-a întâmplat așa, dar informația ne ajută să înțelegem mai bine ce vrea Dragnea, scrie Tapalaga pe g4media.

Refrenul de câteva zile încoace pe principalele canale de propagandă ale puterii este următorul: Să încetăm războiul româno-român, să lăsăm puterea să lucreze pentru binele țării și să astupăm fracturile din societate. Să construim autostrăzi, spitale și școli. Europa, Comisia, Junker ne cer să îngropăm securea războiului, să nu ne mai luptăm între noi. Gata cu scandalul, să nu ne facem de râs, acum că urmează să preluăm de la 1 ianuarie președinția rotativă a Uniunii Europene. Să facem un moment T Zero, să dăm amnistie și grațiere, pace și armonie peste toată România.

"Dacă totuși nimeni nu mușcă, dacă președintele Iohannis refuză oferta lor, ați ghicit, vina pentru prăbușirea țării revine în totalitate opoziției, haștagrezist și sorosiștilor, forțelor obscure care sabotează puterea și nu vor ca România să prospere. Dragnea și Tăriceanu au vrut liniște, dar Iohannis a dat țării numai scandal. Asta vor țipa toată campania, prin toate gurile propagandistice.

Am mai văzut, cum spuneam, filmul ăsta cu gangsteri în rolul principal, care-i pun la zid tocmai pe cei care nu-i lasă să fure în voie. Pax Mafiosa oferită de Dragnea este ultimul afront adus de acest dublu condamnat democrației din România", scrie jurnalistul citat.

 

Mai multe articole despre:
Dan Tapalagă