MENIU

Aparate dentare gratuite pentru copiii bucureştenilor. Proiectul, adoptat. Ce valoare are un voucher

Aparate dentare gratuite pentru copii: Proiectul "SMILE", prin care Primăria Capitalei acordă vochere în valoare de 990 lei pentru cumpărarea de aparate ortodontice, a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Aparate dentare gratuite pentru copii: Sprijinul financiar de 990 de lei se acordă copiilor cu vârste între 10 şi 17 ani care au nevoie de aparat dentar fix.

În cazul în care copilul are nevoie de aparat dentar pe ambele arcade, suma va fi dublă.

"Obiectivul proiectului îl reprezintă prevenirea afecțiunilor dentare pentru menținerea unui organism sănătos printr-o soluție de tratament minim invazivă care corectează probleme dentare deseori ireversibile, dar care pot fi tratate ortodontic cu rezultate spectaculoase, prin aplicarea de aparate ortodontice fixe copiilor cu vârste între 10 și 17 ani din București", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul "Smile" va fi desfășurat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB), copiii cu astfel de probleme dentare putând primi ajutor în baza recomandării medicului stomatolog din cabinetul școlar.

Aparate dentare gratuite pentru copii: Bugetul total alocat acestui proiect pentru perioada 2018-2020 este de aproape 35 de milioane de lei.