MENIU

Apa nu se ieftineşte, deşi TVA scade la 9%

<p>Apa nu se ieftineşte</p>

Reducerea TVA de la 21% la 9% nu se va simţi în preţul plătit de populaţie.

Populaţia nu va resimţi în facturi scăderea TVA la apă de la 24% la 9%, această măsură fiind gândită de către autorităţi mai mult pentru a compensa creşterile de tarife pe care primăriile şi le-au asumat în faţa operatorilor de utilităţi.

Guvernul a decis marţi scăderea TVA la apă de la 24% la 9% începând cu 1 ianuarie 2016, însă cea mai mare parte a populaţiei nu va resimţi o ieftinire în facturi.

Acest lucru se întâmplă deoarece foarte multe primării au realizat investiţii pe fonduri europene în reţelele de utilităţi şi şi-au asumat în contractele de finanţare majorări de tarife

Astfel, reducerea TVA va fi doar o operaţiune financiar-contabilă care va permite creşterea tarifelor fără a fi scumpite serviciile oferite populaţiei de către regiile locale dintr-o serie de oraşe şi municipii. Operatorii de utilităţi, principalii beneficiari

De altfel, chiar ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, afirma acest lucru în luna aprilie. Oficialul spunea atunci că, dacă se va reduce TVA la apă, va creşte consumul, iar unii operatori economici vor putea majora tarifele, potrivit Adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
apă Codul Fiscal noul cod fiscal tva laapă