MENIU

Apa de gură nu este atât de sănătoasă precum credeai. Iată ce spun medicii

<p>Apa de gură nu este at&acirc;t de sănătoasă precum credeai. Iată ce spun medicii</p>

Fie că o folosim pentru a ne împrospătă respiraţia, fie pentru a lupta cu placă dentară, apa de gură este un produs nelipsit. Dar te-ai gândit vreodată ce efecte negative poate avea asupra sănătăţii tale?

În primul rând, ingredientele prezente în pasta de dinţi pot interacţiona cu fluorul din apa de gură, anulându-i astfel efectul. De aceea, specialiştii recomandă să se aştepte cel puţin jumătate de oră între perierea dinţilor şi clătirea cu apa de gură.

Potrivit DailyMail, gargara cu apă de gură ucide bacteriile bune care ajută la relaxarea vaselor sangvine ducând astfel la creşterea tensiunii arteriale.

În urma unui studiu făcut de profesorii de la Universitatea din Londra s-a descoperit că, apa de gură conţine antiseptice foarte puternice, iar uciderea zilnică a bacteriilor bune se traduce printr-o creştere minoră, dar regulată a tensiunii sangvine, cu un impact semnificativ asupra mortalităţii provocate de infarct şi accident cerebral, conform bzi.ro.

Tocmai de aceea este obligatoriu să cerem sfatul unui specialist, înainte de a începe să folosim acest produs de îngrijire orală. Apa de gură trebuie folosită zilnic doar în cazul unor infecţii ale gingiilor şi dinţilor, nu şi în cazul unor persoane cu dantură sănătoasă.